sunnuntai 11. syyskuuta 2016

”Rakasta itseäsi”, oppitunti elämänkoulussa



Ihmettelyä...

Miten ihminen voikaan tuntea itsensä pieneksi silloin, kun oivaltaa jonkin merkityksellisen asian. Voi olla, että sen on aiemmin jo osittain tiedostanut. Mutta kun lopullinen ymmärrys saavuttaa tajuntasi, tuntuu melkein kuin olisit taas eppuluokkalainen, joka viimein on oppinut tuntemaan kellon.

Viime keväänä pysähdyin elämässäni ensi kertaa kunnolla miettimään, kuka olen ja mitä haluan. Uskalsin olla itseni kanssa, kohdata kaikki tuntemukseni. Sain oikeamman suunnan elämälleni ja lähdin kulkemaan elämänpolkua kuunnellen enemmän itseäni. Monia kipuiluja olen kipuillut ja joskus vieläkin mietin, mitä oikein haluan.


Omien ajatusten vahvistuminen

Eilen seikkailin netissä lueskellen kirjoituksia henkisestä kasvusta ja törmäsin Aaro Löfin tekemään videoon, ”Rakasta itseäsi”. En ollut koskaan kuullutkaan miehestä, mutta hänen videonsa pysäytti ajatukseni. Sanat, jotka kuulin, tulivat juuri oikeaan aikaan minulle. Kuinka tärkeää on tehdä itselle hyvää, ilman että se olisi jotenkin itsekästä. Luottaa siihen, että riittää juuri omana itsenään.

Sain tärkeän muistutuksen siitä, että todella kuuntelisin itseäni ja toimisin niin, kuin on minulle hyväksi. Kukaan ei voi tehdä oloani hyväksi, ellen osaa sitä itse. En voi elää kenenkään muun kautta, vain itseni, jos aion todella elää.

Asioiden syventyminen omassa elämässä vaikuttaa siihen, kuinka ne oikeasti muuttavat sinua tai kulkevat mukanasi. Se, että tiedostaa jonkun merkityksen, ei riitä. Tarvitaan syvällinen ymmärrys, ennen kuin voit elää niin kuin sanot. Tarvitaan myös aimo annos rohkeutta, että voi toimia kuten haluaa.

Sinulle, joka ehkä luet tätä. Toivon rohkeutta ja uskallusta elämääsi! Rakasta itseäsi, sillä se tuottaa rakkautta myös ympärillesi! <3  <3  <3



Ei kommentteja: