tiistai 16. elokuuta 2016

Hyvät teot hämmentävät

Autokorjaamolla


Ajattelin kertoa viime viikkoisesta vierailustani autokorjaamolla. Näin naissukupuolen edustajana menen joka kerta hieman jännittyneenä korjaamon ovesta sisään. Yritän hokea mielessäni autoni rekisterinumeroa, ( jonka tosin nyt jo alan muistaa ulkoa ).Olen siellä kerta kaikkiaan epämukavuussalueellani ja tuntuu kuin kaikki vähäisinkin autotietämykseni häviää mielestä.

Tällä kertaa oli kyse pienestä jutusta, toinen valo edestä oli palanut, mutta en osannut sitä vaihtaa. Olin viimeksi käynyt kuukautta aiemmin teettämässä ison huollon ja valmistauduin nytkin korjaamolle mennessä kalenteri kourassa ajanvaraukseen.

Hyviä tekoja


Yllätyin iloisesti, kun lamppu luvattiin vaihtaa samantien. Vielä iloisemmin yllätyin, kun kuulin, ettei se maksa minulle mitään. "Viime kerralla oli niin iso remontti, että laitetaan tämä samaan laskuun", sain kuulla ja näin kuinka tämä lasku revittiin silmieni edessä. Olin hämmentynyt tällaisesta hyvästä teosta, sillä olen tottunut maksavana asiakkaana tosiaan maksamaan kaikesta mahdollisesta. Tässä tapauksessa minuun kolahti juuri HYVÄ TEKO, ei niinkään sen rahallinen arvo.

Kiittelin hymy korvissa korjaamon miestä ja lähdin ulos etsimään autoani. Vielä ihan hämmentyneenä tähyilin parkkipaikkaa ja lopulta kuljin autojen välissä yrittäen paikantaa oman ajokkini. Silloin kuulin korjaamon ovelta huutelua ja katsoessani siihen suuntaan, näin autoni aivan oven eteen parkeerattuna. Olin kulkenut autoni ohi varmasti metrin päästä huomaamatta sitä!

Tällaiset arjen pienet hyvät teot voivat yllättää totaalisesti. Ne hämmästyttävät nykymaailmassa, missä enemmänkin jokainen tuntuu ajattelevan omaa etuaan ja pitävän niistä tiukasti kiinni. En ollut vähään aikaan kokenut vastaavaa, joten ei ihmekään, että havainnointikykyni sumentui hetkeksi, enkä nähnyt edessäni olevaa autoanikaan.

Haaste

Hyvä teko toiselle tuottaa paljon iloa sekä tekijälle, että vastaanottajalle. Voiko maailmassa olla liikaa hyviä tekoja? Luulen, että ei, joten miksei tehtäisi niitä enemmän?  Haastan itseni ja Sinut yllättämään läheisesi tai vaikka jonkun vieraankin hyvällä teolla. Ehkä vieraalle, täysin tuntemattomalle henkilölle tehty hyvä teko on vaikutukseltaan kaikkein tehokkain. Kokeile, yllätä ja ylläty!


Ei kommentteja: